top of page
Keresés

Tele a tarisznyánk programokkal!

2021 őszén számtalan új programmal jelentkezünk a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházban! Döntsd el, melyiken vennél részt gyermekeiddel, barátaiddal.


Csűrdöngölő Családi Délután

A Csűrdöngölő Családi Délután programsorozatot közel egy esztendeje indítottuk berobbanó sikerrel. Rendszeressé tettük a gyermekes családoknak szóló programjainkat, hogy közönségünk számára tervezhető legyen a nálunk töltött idő. Így hát bárki aki arra téved, havonta egyszer betérhet hozzánk, gyereknek és szülőnek lehetősége nyílik beszélgetni, élőzenét hallgatni, egyesületi tagjaink vezetésével az évkör jeles ünnepeihez kapcsolódó kézműves-táncos foglalkozáson részt venni, mesés motívumokkal díszített, környezetbarát játékokkal játszani, vagy egy-egy jóízű népmesét meghallgatni.

Ovis és kisiskolás csoportok eddig is gyakorta nálunk zárták le mozgalmas hetüket az önfeledt játékkal. Várunk tehát családokat és csoportokat is!


Legyen újra tánc!

Családi délután programunk a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően élőzenével és folyamatos tánctanulási lehetőséggel gazdagodik a "Legyen újra tánc!" - táncház sorozat által.

Bízunk benne, hogy az elmúlt év táncos társadalmát megtépázó viszontagságai után a pajta újra megtelik táncosok vidám hangulatával.A projekt során lehetőséget adunk kezdő résztvevők számára a néptánc alapjainak elsajátítására, emellett haladóknak a tovább fejlődésre, szórakozásra. Figyeld felhívásainkat és csatlakozz, akár 1-1 alkalomra is. Partner és tánccipő nem kötelező, csak a jókedv! :-)Csűrdöngölő Nyitott Műhely


Volna kedved saját nemez kalapot vagy bőrtarsolyt készíteni? Netán szövött tarisznyát ajándékba?

Nem probléma!


Egész napos Nyitott Műhelyeket szervezünk különféle népi mesterségek bemutatásával. Elsősorban diák és felnőtt korosztályt várunk, de a kitartó apróságot sem zárjuk ki!A résztvevők szakavatott oktató szárnyai alatt ismerkednek a természetes alapanyagokkal (pl. gyapjú, fonal, bőr, textil, agyag stb.) és eszközökkel, közben elsajátítva az egykori használati vagy dísztárgy készítés hagyományos módszereit.

Hogy mivel térsz innen haza?

Az elkészített vesszőkosár, gyöngyékszer, hímzett párnahuzat mellé kapsz hasonló érdeklődésű barátokat, garantált jókedvet és az elmélyült alkotás élményét! Jelentkezz egyenként a meghirdetett alkalmakra!Online Bútorfestő Műhely

Mindig ámulva nézted, hogy születik egy régi bútorból új? Szívesen megtanulnád a bútorfestés egymást követő lépéseit? Netán ősrégi templomaink festett mennyezetének művészettörténeti háttere is érdekel?

Íme, itt a lehetőség! Csíki Virág kézműves, népi kismesterség oktató irányításával részt vehetsz 4 hónapos tanfolyamunkon.


Az sem gond, ha nagyobb távolságra laksz tőlünk, hiszen a 3-4 személyes alkalom között jó néhány online óra is sorakozik a tanmenetben, amit otthonról, a képernyőn keresztül követve is teljesíthetsz.

Az eszközökre, alapanyagokra ne legyen gondod, azt megkapod az első találkozáskor! Ecsetre fel, jelentkezz mielőbb, nehogy beteljen a létszám! :-)

Novembertől márciusig tart a tanfolyam, utána kültéren folytathatod a dekorálást :-DCsűrdöngölő Népi Furulya Kör

2020-as évben várakozáson felüli sikereket hozó Komplex Népzenei Műhely programunkat 2021-ben is folytatjuk.

Hogy miért próbáld ki a népi furulyát?

  • Mert a több évtizedes zeneoktató múlttal rendelkező oktatónk, Uhrin Klári mindenkiből kihozza a maximumot

  • Újszerű, rugalmas tanítási módszerünk van, amely során a személyes találkozók mellett videókból tanulhatsz, és online elküldheted a "házi feladatot"

  • Viszonylag kis befektetéssel kiderül, neked való-e a muzsikálás, a hangszer pedig elfér egy kisebb táskában :-D

  • Na meg a többgenerációs, összetartó csapat... azért külön érdemes csatlakozni!


Jelentkezz a kezdő vagy a haladó csapatba!PajtaKult programok a Csűrben!


"A művészeteknek palotája, a kultúrának pajtája is van." (Szarvas József színművész)

Nagy örömünkre a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényház közönsége is élvezheti a Fonó Budai Zeneház szervezésében nemrég indult PajtaKult programjait.

A kezdeményezés missziója megtölteni a hazánkban működő kulturális pajtákat minél értékesebb programokkal, mozgásba lendíteni a vidéki közösségi életet. Az általuk szervezett programok magukba foglalnak kiállításokat, öko-piacokat, gasztro- vagy borbemutatókat, világ-, nép- vagy könnyűzenei, illetve táncházas sorozatokat. Ha érdekel a PajtaKult koncepció, nézd meg EBBEN a videóban a Fonó Budai Zeneház igazgatójával készült interjút!


Hol jelentkezhetsz a fenti programokra?


Jelentkezz ezen a LINKEN, ha szeretnél bekapcsolódni a fenti tanfolyamok, szakkörök, közösségi tevékenységek bármelyikére. Ezen kívül rendszeres információt küldünk az épp aktuális eseményeinkről. GYORSAN HOZZ DÖNTÉST, mert 1-2 héten belül indul minden foglalkozás sorozatunk! :-D


A programok támogatója:
170 megtekintés0 hozzászólás

留言


bottom of page