Tagság

DSC_0291_edited.jpg

Kántor Szilvia

Alelnök

Közművelődési szakember, népi játszóházvezető, fazekas

2014-ben férjemmel, Pintér Zsolttal és Kapu Júliával újítottuk meg a Galgamenti Művészek Egyesülete vezetőségét. A szervezet bázisaként évek hosszú munkájával létrehoztuk a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházat.

     Az agyagművesség terén a Gödöllői Iparművészeti Műhely Rajz, plasztika, kerámia tanfolyamára jártam 2 évig, majd a Dr. Kresz Mária Alapítvány Fazekas Központ-ban hagyományos fazekas képzésen vettem részt, amely bevezetett a népművészet világába.

     2013-ban csatlakoztam a Turai Zsinnyegők Néptánccsoporthoz, amelynek azóta tagja vagyok.

     2016-ban elvégeztem a Hagyományok Háza Népi játszóház vezetői tanfolyamát, amely gazdag néprajzi és a természetes alapanyagok felhasználását célzó gyakorlati ismeretekkel vértezett fel. 

     Az GME elnökhelyetteseként és a Kézműves Kör vezetőjeként rendezvényeink megszervezésével, kapcsolatrendszer kiépítésével, valamint a szervezet teljes adminisztrációjával foglalkozom. A működésünkhöz, programjainkhoz szükséges források felkutatása, pályázatkezelés és szükség esetén a szervezet hivatalos képviselete szintén a feladataim közé tartozik. A Kézműves Műhelyben népi kézműves foglakozásokat vezetek (pl. agyagozás, csuhébaba, rongybaba készítés, papírmerítés, szövés, vesszőfonás, hímzés, stb.).

 

     Kerámiáim az alábbi kiállításokon szerepeltek:

2009 - A Gödöllői Iparművészeti Műhely Beszámoló Kiállítása 1998-2008 - Kerámiaműhely  (Gödöllő)

2016 - "A kézművesség dícsérete" - a Népi Mesterségek Pest Megyei Egyesülete szervezésében (Kerepes)

2017 - "A hagyomány szolgálata" - a Népi Mesterségek Pest Megyei Egyesülete kiállítása a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (Budapest)

fonott_kosarak.jpg
fonott_kosarak_1.jpg
cs_log_250.png

Rendezvény helyszínt keres?

A Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényház vállalja családi és céges rendezvények megtartását

concert.png

Cím

2194 Tura, Zsámboki út 50.

Online

Telefon

+36 70 3677 935