top of page

Tagság

pav19045_edited.jpg

Pintér Zsolt

A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület Elnöke

Mesemondó, vőfély

1975-ben születtem Csornán, ahol 10 éves koromtól táncoltam a Pántlika Néptáncegyüttesben. Gödöllői egyetemi tanulmányaimat követően - ahol tagja voltam az egyetemi néptánc csoportnak -, 2001-ben költöztem Turára.

 

 

Az elmúlt 20 évben barátaim, ismerőseim hagyományos stílusú lakodalmain vállaltam vőfély szerepet.

Hosszú kihagyást követően, 2011-ben csatlakoztam a turai ifjúsági néptánc csoporthoz, amely azóta a Turai Zsinnyegők nevet vette fel. A tánccsoport koreográfiáiban aktívan veszek részt azóta is, nemcsak a tánc, hanem a mesemondás tekintetében is.

2014-ben hoztuk létre a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházat feleségemmel közösségi hagyományőrző tevékenység céljára.

A Galgamenti Művészek Egyesülete korábbi vezetősége 2015-ben kért fel minket a szervezet vezetésére, amelynek székhelye a Csűrdöngölő lett.

Szintén 2015-ben váltam a Hagyományok Háza által is elismert népmesemondóvá, a Magyar népmese - Hagyományos mesemondás c. kurzusának elvégzésének köszönhetően. Az elmúlt években elhivatottan űzöm e nemes küldetést gyermek- és felnőtt közönség előtt, civil és vállalati közegben, kis- és nagyrendezvényeken.

Az egyesületi tevékenységem célja a közösségépítés, kulturális hagyományaink életben tartása, értékteremtő minta nyújtása a következő generációk számára.

Nagy örömmel tölt el, hogy mindhárom gyermekem mindennapi életének részévé válhat tevékenységeink által a hagyományőrzés.

pav19049.jpg
Zsolt2.jpg
cs_log_250.png

Rendezvény helyszínt keres?

A Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényház vállalja családi és céges rendezvények megtartását

concert.png

Cím

2194 Tura, Zsámboki út 50.

Online

Telefon

+36 70 3677 935

bottom of page