top of page

Legyen újra tánc! - Táncház sorozat a Csűrdöngölőben

A Csűrdöngölő Kulturális Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával pályázatot nyert élőzenés táncházak megszervezésére 2021-22 években.
A CSSP-TANCHAZ-2021-0349 számú projekt költségvetéséből 8 alkalommal valósul meg táncház székhelyünkön, a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházban. A táncos eseményeken néptánc oktatók segítik az adott tánc elsajátítását. Zenei közreműködőink nagy tapasztalattal bíró népzenészek, akiktől nem idegen a táncosokhoz való igazodás.
A táncházak különlegessége, hogy a résztvevők a szünetekben népmesét hallhatnak, zenészeink segítségével ismerkedhetnek a hangszerekkel, csiszolhatják népdal tudásukat, és gyermekeik kézműves foglalkozáson is részt vehetnek.

Táncházaink:

2021. szeptember 11. 19:00 - Moldvai Táncház a Sugalló Zenekarral, tánctanítással
2021. november 12. 19:00 - Széki Táncház, muzsikál az Erdőfű Zenekar, táncot tanít Albunovics Milán és Matkovits Katalin
2021. december 18. 19:00 - Galga menti Táncház, táncoktatással
2022. február 12. - Farsangi Sokác Táncház - koncertet ad a Poklade Zenekar, megtekinthetik a Virtus Kamara sokác tánc koreográfiája, valamint farsangi alakoskodó népszokások. A táncházban táncot tanít Albunovics Milán.
2022. március 11. 20:00 - Moldvai Táncház a Csűrdöngölő Zenekarral, táncot tanít Matkovits Katalin
2022. április 9. 19:00 - Széki Táncház a Csűrdöngölő Taposóbálon. Kísér a Fix Stimm Zenekar Dulai Zoltán prímás vezetésével. Táncoktatók: Szokolik Szabolcs és Szokolik Melinda
2022. május 21. 19:00 - Széki Táncház a 20 éves Zagyva Banda zenei kíséretével és táncoktatással. A nap során fellép az Álomzug bábszínház, Laposa Julcsi és a Kaláka Zenekar.
2022. június 23. 19:00 - Moldvai Táncház táncoktatással. Az est hangulatát a Csángálló Zenekar koncertje alapozza meg.

Táncházainkon a közönség kérésére egyéb dallamok és táncrendek is kérhetők.
Várunk minden érdeklődőt, kezdőt és visszatérő táncost, felnőttet és gyereket, függetlenül a tánctudástól!

A részletes programot Eseményeink között, valamint a https://www.facebook.com/CsurdongoloKulturalisEgyesulet oldalon tesszük közzé.

Köszönjük a Csoóri Sándor Alap támogatását!

Legyen újra tánc! - Táncház sorozat a Csűrdöngölőben
bottom of page