top of page

Vőfély szolgáltatás

congratulation.png
A vőfély gondoskodik arról, hogy minden rendben legyen az esküvőn, mindenki tegye a dolgát. Mindezt úgy, hogy közben szórakoztat is.

(külső helyszíneken is)

Pintér Zsolt, vőfély

Ha szeretné a válláról levenni élete legszebb napjának levezénylését, szívesen veszi a népi autentikus elemek megjelenését az esküvőjén,  lakodalmán, szívesen állok rendelkezésükre. A magyar lakodalmas tradicíókat angol nyelven is meg tudom ismertetni külföldi vendégeikkel. Számomra a vőfélyszokások éltetése szintén a hagyományok tiszteletéből táplálkozik.

Miben segít egy vőfély?​

Abban hiszek, hogy a vőfély legfontosabb feladata, hogy az ifjú pár a lehető legjobban és felszabadultan tudjon szórakozni a saját esküvőjén. Tudják, hogy van aki kézben tartja az eseményeket, ügyel, hogy az ételek időben az asztalra kerüljenek, és a násznép jó hangulatáról is gondoskodik. 

Fontosnak tartom, hogy a násznép minden tagja jól érezze magát és senki mulatsága ne legyen mások jóérzésének a kárára.

Elégedett párok mondták:

Veresné Hajdu Zsuzsi: 

Több dologban biztosak voltunk, mikor elkezdtük szervezni ama bizonyos nagy napunkat az egyik a sok közül, hogy vőfélynek ismerőst szeretnénk, és olyas valakit, aki a hagyományos vőfélykedés műfajában (is) otthon van. Így kerestem fel kér(d)ésemmel Pintyőt, elvállalja-e lakodalmunk igazgatását...ő a rá jellemző magabiztossággal igent mondott. Nem volt nagy elvárásunk, esetleg hogy kuriózumként a számunkra fontos népi vonalat képviselje, mivel a vendégeink többségének már nem volt ismeretes a falusi lakodalmak szokásainak gyönyörű tárháza. De amit kaptunk tőle, messze felülmúlta várakozásainkat (addig még bele sem gondolva, hogy bizony egy vőfélynek mindenre -is- oda kell figyelnie). A lakodalom előtt pár héttel kért meg bennünket egy személyes találkozóra, ahol összeszedett pontokban kérdéseit pontosan elénk tárta: családi háttérről, esetleges betegségekről, rokoni szálakról kérdezett, hogy egy vendégünket se hozzon kínos helyzetbe a lakodalom óráiban. A lagzi napján pontos időben, hagyományos és hiteles (!!!) paraszti viseletben jelent meg és észrevétlenül mozgatta a szálakat, amelynek a végén , mint apró bábok, minden ember pontosan ott volt, ahol lennie kellett, zenekartól az örömanyáig. A menyasszonyi kikérés a régi szokás szerint zajlott, a szereplőit ő választotta és úgy vezette le a játék menetét, mintha elpróbáltuk volna. A lakodalmi menet a templomig és vissza a régi korok vonulását idézte. A vacsora fogásait hangos, érthető hangon, a legszebb vőfélyversekkel tálalta fel, nem különben a menyasszonytánc és kontyoló történéseinél. Mindig figyelt rá, hogy a hangulatot mikor kell formázni, és nem tolakodó módon "Halljunk szót" felkiáltással ízléses (!!!) és hagyományos lakodami játékokat vonultatott fel. Ez a felkiáltás a védjegyévé vált és azok az emberek, akiktől a letűnt korok kultúrája manapság már távol esik, érdeklődve várták a következő turpisságot. Amikor a kontyolás után a lakodalmat engedte a medrében tovább csörgedezni, elköszönt a násznéptől, de szerintem a mai napig emlékeznek sziporkázó, magabiztos személyére. Örülök, hogy leírhattam ezeket a sorokat, mert igazán hálásak vagyunk, hogy egybekelésünk napja zökkenőmentesen, népiesen zajlott le; épp úgy, ahogyan megálmodtuk. Köszi, Pintyő!

Kérjen ajánlatot

Ha Ön is átadná az esküvő és a lakodalom irányítását egy vőfélynek, hogy Ön csak élvezze a "legszebb napot", kérje ajánlatunkat!

concert.png

Cím

2194 Tura, Zsámboki út 50.

Online

Telefon

+36 70 3677 935

bottom of page